Slægtsforskning

Som nævnt på forsiden har mine forældre og jeg beskæftiget os med slægtsforskning siden 1997.

Min farfars slægt stammer fra Øster Starup sogn i Brusk herred, hvor den har boet gennem 350 år. Den er beskrevet i Poul Lindholms bog om Starup sogn. Denne slægtsgren er vi dog først for alvor begyndt at undersøge i 2001. De gennemgående slægtsnavne er Ladegaard, Velling, Kring, Skov. Patronymikaene er Peder Udesen og Ude Pedersen.

 Min farmor var den eneste af mine bedsteforældre, der på daværende tidspunkt levede, så det var naturligt først at fokusere på hendes slægt og få registreret og bevaret så mange oplysninger, som hun kunne give. Det har bragt os omkring Vejle, Horsens, Haderslev, Svendborg og Nyborg, med slægtsnavnene Gudme, Schrøder og Wendelboe.

Min morfars og mormors slægt er vi også begyndt på.
For min morfars vedkommende er det slægtsnavnet Wiuff, der er gennemgående navn der. Slægten har jeg indtil videre lokaliseret i Sønder Stenderup, hvor den flytter sig via Jordrup ved Kolding til Nybjerg Mølle ved Egtved. Den fortsætter derefter til København og senere til Hørsholm.
Min mormors slægt flytter fra Møn til Roskilde. Der er ingen slægtsnavne, kun patronymika.

Jeg havde hentet en version af Brothers Keeper, og den skulle prøves. Jeg begyndte at registrere min farfars slægt ud fra slægtstavlerne i Poul Lindholms bog. Derved opnåedes en fornemmelse af, hvordan programmet var at arbejde med. Det viste sig, at Brothers Keeper var meget nemt at bruge, hvorfor jeg er fortsat med at anvende det.
Brothers Keeper er oversat til dansk af Chris Gade Oxholm Sørensen. På hans hjemmeside kan man finde en beskrivelse af programmmet.